Voor groep 8

Beste meisjes en jongens die nu in groep 8 zitten,

Dit schooljaar ga je een vervolgopleiding kiezen. Samen met je leraar en je ouders. Belangrijk in die keuze zijn het advies dat je van je huidige school krijgt en de uitslag van de Citotoets. Krijg je het advies Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO), dan is de kans groot, dat je naar Het Kwadrant komt: een fijne, veilige en niet al te grote school. Waar de docenten, coaches en begeleiders aandacht voor je hebben. Waar je naast Nederlands, wiskunde en dergelijke vakken ook heel andere dingen leert én regelmatig buiten de school een kijkje gaat nemen. Bij instellingen en bedrijven. Allemaal machtig interessant! 

Voorlichtingsactiviteiten

 
De scholen van LVO Weert organiseren ook in het schooljaar 2018-2019 diverse voorlichtingactiviteiten:


Open Huis

Leerlingen, ouders en andere belangstellenden konden op donderdag 11 oktober 2018  ‘sfeer proeven’ op Het Kwadrant en actief deelnemen aan de activiteiten. Ben je nieuwsgierig naar Het Kwadrant en heb je ons Open Huis gemist? Onze promotiefilm op deze pagina geeft je alvast een een kijkje in de school. Tevens is de folder van het Open Huis hier in te zien.


Voorlichtingsavonden en proeflessen

Tijdens de voorlichtingsavond met proeflessen voor groep 8 op donderdag 13 december 2018 van 18:30 tot 20:30 uur werd uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen konden tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Heb je de voorlichtingsavond gemist en ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.

Meeloopmiddagen

Op woensdag 30 januari en woensdag 6 februari 2019 zijn alle groep 8-leerlingen uitgenodigd voor de meeloopmiddagen van LVO Weert. Leerlingen kunnen kennismaken met de school van hun keuze: Het Kwadrant, de Philips van Horne, Het College Weert en KOERS. Alle leerlingen groep 8 ontvangen begin januari via hun basisschool een uitnodigingsbrief.

Op het BRAVO! College worden alle basisscholen uit Cranendonck uitgenodigd om op woensdag 30 januari van 8:40 tot 11:00 uur gastlessen te volgen. Leerlingen van basisscholen die hier niet aan deelnemen én leerlingen van basisscholen buiten Cranendonck, kunnen zich inschrijven om op woensdag 6 februari van 13:00 tot 15:00 uur een soortgelijk programma te volgen.  

Inschrijven voor een meeloopmiddag kan vanaf maandag 14 januari 2019 via het aanmeldformulier op de site van LVO Weert. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 25 januari 2019. Je bent beide middagen welkom, maar per middag kun je slechts één school bezoeken.


Aanmelddagen

Op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 zijn de aanmeldavonden. Aanmelden geschiedt met de volgende documenten:

 • Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.
 • Het BSN-nummer van de leerling.
 • Adviesformulier VO van de basisschool.
 • Het ingevulde aanmeldformulier (bij voorkeur downloaden en thuis invullen).

Het aanmeldformulier is hier t.z.t. te downloaden. Bij voorkeur het formulier uitprinten en thuis alvast invullen. Indien u niet in de gelegenheid bent om het aanmeldformulier thuis uit te printen, dan kunt u het formulier op de aanmeldavond ter plekke invullen.

 

Het Kwadrant

Het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO) bereidt je voor, zoals de naam al aangeeft, op het MBO (middelbaar beroepsonderwijs). Daarnaast heeft Het Kwadrant Praktijkonderwijs in huis en een 6-jarige Techniekopleiding/Vakmanschapsroute (VMBO en MBO samen in één opleiding).

We kennen een basisberoepsgerichte en een kaderberoepsgerichte leerweg: de eerste heeft wat minder theorie en ook ietsje minder moeilijk, dan de tweede.

In het tweede leerjaar ga je een keuze maken uit de volgende profielen:

 • Economie en Ondernemen
 • Bouwen, Wonen en Interieur (techniek)
 • Produceren, Installeren en Energie (techniek)
 • Zorg & Welzijn
 • Nature, Food en Design

Het gaat te ver dit allemaal op deze pagina uit te leggen. Je kunt verder op onze website kijken. Ook kan je, samen met je ouders, een afspraak maken voor meer uitleg T. (0495) 513 666.


LVO Weert: veelgestelde vragen

De Weerter scholen voor Voortgezet Onderwijs zijn met elkaar verbonden binnen het cluster LVO Weert. De scholen hebben één gezamenlijke directie en een servicepunt dat voor alle scholen werkzaam is op het gebied van ICT, personeel, financiën, administratie en facilitair. Benieuwd welke school past bij jouw basisschooladvies? Bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen.


1) Ik heb van mijn basisschool het advies VMBO-basis of VMBO-kader. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies VMBO-basis en VMBO-kader melden zich aan op de Het Kwadrant of BRAVO! College Cranendonck. Beide scholen bieden de vier profielen:

 • EO: Economie en Ondernemen
 • BWI: Bouwen, Wonen en Interieur
 • PIE: Produceren, Installeren en Energie
 • ZW: Zorg & Welzijn
 • Groen: Nature, Food en Design

Op Het Kwadrant wordt tevens een zesjarige techniekopleiding aangeboden in samenwerking met Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor techniek. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste twee leerjaren van VMBO-B/K, de leerlingen vervolgen hun studie aan Het Kwadrant.


2) Ik heb van mijn basisschool het advies MAVO/VMBO-T. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies MAVO (VMBO-T) melden zich aan op de Philips van Horne of BRAVO! College Cranendonck. Beiden bieden een 4-jarige MAVO met alle sectoren.


3) Ik heb van mijn basisschool het advies HAVO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies HAVO melden zich aan op de Philips van Horne of het BRAVO! College Cranendonck. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste drie leerjaren van HAVO. De leerlingen vervolgen hun studie aan de Philips van Horne.


4) Ik heb van mijn basisschool het advies Atheneum/VWO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Atheneum melden zich aan op Het College Weert of BRAVO! College Cranendonck. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste twee leerjaren van het Atheneum. De leerlingen vervolgen hun studie aan Het College Weert.


5) Ik heb van mijn basisschool het advies Gymnasium. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Gymnasium melden zich aan op Het College Weert.


6) Welke brugklassen hebben de verschillende locaties?

 • Het Kwadrant: 1 VMBO-basis, VMBO-kader en daarnaast het Praktijkonderwijs en de zesjarige Techniekopleiding/Vakmanschapsroute.
 • Philips van Horne: 1 MAVO, 1 MAVO-Technologieroute, 1 HAVO, 1 HAVO-TTO en tweejarige dakpanklas mavo/havo.
 • Het College Weert: 1 Atheneum, 1 Atheneum-TTO, 1 Gymnasium, 1 Gymnasium-TTO en KOERS. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een aparte klas 1 Atheneum-TTO en 1 Gymnasium-TTO gemaakt.
 • BRAVO! College Cranendonck: 1 VMBO-basis/kader gecombineerd, 1 VMBO-kader/MAVO gecombineerd, 1 MAVO/HAVO, 1 HAVO/Atheneum en bij voldoende aanmeldingen 1-atheneum


7) Ik wil Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen. Op welke locaties is dit mogelijk?

TTO is alleen mogelijk op HAVO en VWO. HAVO-leerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de Philips van Horne. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de locatie Het College Weert. TTO is niet mogelijk in Cranendonck.


8) Ik wil het Technasium doen. Op welke locaties kan dit?

Het Technasium is alleen mogelijk op HAVO en VWO. HAVO-leerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op de Philips van Horne. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op Het College Weert. Technasium is eveneens mogelijkop het BRAVO! College.


9) Waar kan ik als topsporter terecht en waar kan ik extra sporten als ik dat leuk vind?

Topsporttalenten kunnen op alle scholen van LVO Weert speciale begeleiding krijgen. Zij krijgen hiertoe een persoonlijk gesprek. Iedereen die het verder leuk vindt om extra te sporten, kan terecht op alle scholen in Weert en Cranendonck. Op deze scholen worden speciale sportklassen aangeboden.


10) Welke locaties hebben programma's voor hoogbegaafde leerlingen?

Zowel de Philips van Horne als Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck bieden speciale programma's voor hoogbegaafde en meer begaafde leerlingen. Het College is daarnaast gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool.


11) Hoe zit het met aanmelden?

Op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 zijn de aanmeldavonden (19:00-21:00 uur).

Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

 • Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.
 • Het BSN-nummer van de leerling.
 • Adviesformulier VO van de basisschool.
 • Het ingevulde aanmeldformulier (bij voorkeur downloaden en thuis invullen).

Het aanmeldformulier is hier t.z.t. te downloaden. Bij voorkeur het formulier uitprinten en thuis alvast invullen. Indien u niet in de gelegenheid bent om het aanmeldformulier thuis uit te printen, dan kunt u het formulier op de aanmeldavond ter plekke invullen.


12) Hoe kan ik me aanmelden voor Koers?

Leerlingen die volgend schooljaar beginnen op het voortgezet onderwijs (mavo-havo-atheneum), kunnen zich ook aanmelden voor het onderwijsconcept 'Koers'. Aanmelden gebeurt via de reguliere opleidingen op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019. Ouders en leerlingen melden zich aan bij Het College Weert, de Philips van Horne of het BRAVO! College en kunnen ter plekke aangeven of ze interesse hebben in Koers. Na de aanmelddagen wordt de selectieprocedure voor Koers opgestart. Voor Koers zijn 40 plaatsen beschikbaar. Bij grote belangstelling wordt er geloot. Leerlingen die niet geplaatst worden bij Koers worden automatisch geplaatst op de school waar ze zich hebben aangemeld. 

 


Kennismakingsavond nieuwe leerlingen:

maandag 17 juni 2019


Goed onderwijs voor iedereen

In Weert bundelen wij onze krachten om goed onderwijs te kunnen geven aan iedereen. Ben je benieuwd naar hetgeen we op de drie scholen te bieden hebben? Ga dan eens uitgebreid zitten voor ons compilatiefilmpje onderaan deze pagina (+/- 15 minuten).


Graag tot ziens op Het Kwadrant, dé vmbo school voor Weert en omstreken!

Het Kwadrant


Samen leren met plezier!

Het Kwadrant

Samen leren met plezier!