Beste meisjes en jongens die nu in groep 8 zitten,

Dit schooljaar ga je een vervolgopleiding kiezen. Samen met je leraar en je ouders. Belangrijk in die keuze zijn het advies dat je van je huidige school krijgt en de uitslag van de Citotoets. Krijg je het advies VMBO, dan is de kans groot, dat je naar Het Kwadrant komt: een fijne, veilige en niet al te grote school. Waar de docenten, coaches en begeleiders aandacht voor je hebben. Waar je naast Nederlands, wiskunde en dergelijke vakken ook heel andere dingen leert én regelmatig buiten de school een kijkje gaat nemen. Bij instellingen en bedrijven. allemaal machtig interessant!

De scholen van LVO Weert organiseerden ook dit jaar een Open Huis. Leerlingen, ouders en andere belangstellenden konden van 9 t/m 12 oktober 2017 ‘sfeer proeven’ op de scholen en actief deelnemen aan de activiteiten. Benieuwd? Onze Open Huis-folder van 2017-2018 is hier  in te zien. Onze promotiefilm geeft bovendien een kijkje in de school.


Voorlichtingsavonden en proeflessen

Tijdens de voorlichtingsavond/proeflessen voor groep 8 op donderdag 18 januari 2018 van 19:00 tot 21:00 uur wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Ouders en leerlingen van groep 8 ontvangen tijdig informatie over de voorlichtingsavond via hun basisschool. Inschrijven is verplicht.  

Meekijkmiddagen

Binnenkort maken alle groep 8-leerlingen met hun ouders/verzorgers en leerkrachten op de basisschool een keuze voor een vervolgopleiding in het voortgezet onderwijs. Een grote stap en belangrijke beslissing! Graag nodigen wij alle groep 8-leerlingen uit voor onze meekijkmiddagen. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze.

De meekijkmiddagen op Het Kwadrant VMBO zijn op woensdag 31 januari 2018 en woensdag 7 februari 2018. Voor het Praktijkonderwijs geldt dat er een meekijkmiddag gepland is op woensdag 7 februari.

Interesse om een kijkje te nemen? Geef je dan nu op voor deze middag!


Het Kwadrant

Het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO) bereidt je voor, zoals de naam al aangeeft, op het MBO (middelbaar beroepsonderwijs). Daarnaast heeft Het Kwadrant Praktijkonderwijs in huis en een 6-jarige techniekopleiding (vmbo + mbo samen in één opleiding).

We kennen een basisberoepsgerichte en een kaderberoepsgerichte leerweg:de eerste heeft wat minder theorie en ook ietsje minder moeilijk, dan de tweede.

In het tweede leerjaar ga je een keuze maken uit de volgende profielen:

  • Economie en Ondernemen
  • Bouwen, Wonen en Interieur (techniek)
  • Produceren, Installeren en Energie (techniek)
  • Zorg & Welzijn
  • Nature, Food en Design

Het gaat te ver dit allemaal op deze pagina uit te leggen. Je kunt verder op onze website kijken. Ook kan je, samen met je ouders, een afspraak maken voor meer uitleg >> tel. 0495 - 513666.

Goed onderwijs voor iedereen

In Weert bundelen wij onze krachten om goed onderwijs te kunnen geven aan iedereen. Ben je benieuwd naar hetgeen we op de drie scholen te bieden hebben? Ga dan eens uitgebreid zitten voor ons compilatiefilmpje (+/- 15 minuten). 

Aanmelden

Op maandag 12 en dinsdag 13 maart 2018 zijn de aanmeldavonden (19:00-21:00 uur).

De leerling wordt geacht zelf bij de aanmelding aanwezig te zijn. Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

  • Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.
  • Het BSN-nummer van de leerling.
  • Adviesformulier VO van de basisschool.

Kennismakingsavond

De kennismakingsavond voor nieuwe leerlingen vindt plaats op maandag 11 juni 2018. 


Graag tot ziens op Het Kwadrant, dé vmbo school voor Weert en omstreken!

Bekijk de videos

Het Kwadrant


Samen leren met plezier!

Het Kwadrant

Samen leren met plezier!