Sportstroom

Het Kwadrant gaat vanaf schooljaar 2018-2019 starten met een klas voor de Sportstroom. De Sportstroom is voor iedereen die sport als passie heeft! Sport je graag, wil je kennis maken met alternatieve sportonderdelen en je wilt meer leren over een gezonde leefstijl? Dan is de Sportstroom iets voor jou! De Sportstroom is een klas die naast de reguliere lessen lichamelijke opvoeding (LO), 2 uur extra aan sport gerelateerde lessen (theorie en praktijk) krijgt aangeboden.

Inhoud

De Sportstroom vindt plaats in leerjaar 1 met een doorstroom naar leerjaar 2. Gedurende deze periode krijg je 2 uur per week te maken met de volgende onderwerpen:

  • Verdieping op reguliere lessen lichamelijke opvoeding en kennismaking met alternatieve sporten zoals: klimmen,  fitness, golfen, snorkelen, waterpolo, mountainbiken, free- running, beachvolleybal
  • Theoretisch vakoverstijgend onderwijs in samenwerking met vakken zoals biologie en verzorging over voeding, gezondheid en zorg.
  • Maatschappelijke projecten zoals Jeugd in Beweging, drink water campagne, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
  • Leerlijnen NOC*NSF. Workshops over voeding, doping, prestatiegedrag, athletic skills en prestatiegedrag.
  • EHBO gerelateerde onderdelen.
  • Twee keer per jaar een bezoek aan een topsportwedstrijd.


Praktische informatie

In leerjaar 1 krijgen leerlingen standaard 8 Persoonlijke LeerTijd (PLT) uren. Voor de leerlingen van de Sportstroom betekent dit dat twee uur van deze lessen worden ingevuld met 'extra' LO. Deze worden gegeven door een Lichamelijke Opvoeding. Er blijven zes lessen PLT over. Zo volgen dus evenveel lessen als reguliere leerlingen en de lessen vinden plaats binnen het huidige rooster (les van 08:45u – 14:55 uur).

In leerjaar 1 worden voor iedereen acht lessen loopbaanoriëntatie aangeboden: techniek, economie, verzorging en nature, food & design. Leerlingen van de Sportstroom maken op het einde van leerjaar 1 een keuze uit twee van deze onderdelen voor leerjaar 2.  Reguliere leerlingen maken dus in leerjaar 2 een keuze uit drie van deze onderdelen.

De Sportstroom wordt een gecombineerde klas van zowel basis- als kaderleerlingen.


Ben je een topsporter?

Topsporters (met een officiële status van NOC*NSF) zijn verplicht om te kiezen voor de Sportstroom. Zij krijgen dan ruimte om tijdens de Sportstroom te trainen voor hun sport en om theoretische workshops te volgen.

Kosten

Voor de bekostiging van de activiteiten wordt een bijdrage gevraagd van €50,- per schooljaar.


Aanmelden

Schrijf een motivatiebrief voor de Sportstroom en stuur deze naar j.wilms@lvo-weert.nl met daarin tenminste:

  • Naam leerling
  • Welke sport je beoefent
  • Waarom je wilt deelnemen
  • Waarom jij een geschikte leerling bent

N.B. Leerlingen die een motivatiebrief schrijven krijgen voorrang bij de inschrijving! Bij te veel kandidaten wordt op basis van loting  een keuze gemaakt. Het minimale aantal aanmeldingen is 18 leerlingen.  

Meer informatie

J. Wilms, docent LO
E. j.wilms@lvo-weert.nl
T. (0495) 513 666

Bekijk hier de folder Sportstroom

 

Het Kwadrant


Samen leren met plezier!

Het Kwadrant

Samen leren met plezier!