Aandachtspunten n.a.v. persconferentie

15 oktober 2020
Terug

Zoals jullie ongetwijfeld gehoord hebben in de persconferentie van dinsdag 13 oktober verandert er de komende periode weinig voor het onderwijs. Het onderwijs blijft zoveel mogelijk open voor alle leerlingen. We blijven ons houden aan de hygiëneregels op school en de lessen worden zoveel mogelijk op school en volgens rooster gegeven. 

Kantine

De horeca is vanaf woensdagavond 14 oktober gesloten. Onze schoolkantine Markies valt daar niet onder en blijft open. De bekende hygiëneregels blijven van toepassing.

Openbaar vervoer

Een aantal leerlingen komt met het openbaar vervoer naar school. We raden deze leerlingen aan om weer met de fiets of te voet naar school te komen. Lukt dat niet, dan kunt u uw kind(eren) met de auto brengen.

Sporten

Amateursporten in teamverband boven de 18 jaar zijn niet meer toegestaan. Voor het onderwijs is dit niet van toepassing. De gymlessen blijven doorgaan.

Stages 

Onze leerlingen van leerjaar 3 en 4 zouden stage lopen in de weken 47 tot en met 50. Helaas hebben we moeten besluiten om deze te annuleren voor alle leerlingen vmbo basis, kader en de vakmanschapsroute. Bekijk HIER de brief die hierover opgesteld is.

Mondkapjes

Landelijk geldt nu het dringende advies om een mondkapje te dragen als je je beweegt door de school. Tijdens de persconferentie is aangekondigd om het dragen van een mondkapje te verplichten in de publieke binnenruimten en in het voortgezet onderwijs. Wanneer deze verplichting ingaat, is niet bekend. Tot dan is bij ons op school het dringende advies van toepassing.

Hygiëneregels voor leerlingen op een rij

  • Je blijft thuis als je zelf klachten hebt of als een huisgenoot ernstige klachten heeft (zie beslisboom).
  • Je houdt 1,5 meter afstand van volwassenen.
  • Je hoest en niest in de binnenkant van je elleboog.
  • Je wast/desinfecteert regelmatig en grondig je handen.
  • Je volgt de aangegeven looproutes in het schoolgebouw.
  • Je draagt je mondkapje:
  •             Bij binnenkomst school.
  •             Bij verplaatsingen in de gangen en de aula.
  •             Wanneer je een zitplaats hebt in de klas, in de aula of in de hal, dan mag het mondkapje af. Dus bij alle verplaatsingen in het gebouw dragen we allemaal een mondkapje.
  •             Bij praktijklessen/practica waar de 1,5 meter afstand niet bewaakt kan worden (uiteraard houden we rekening met de veiligheid).

Voor nu wensen we alle leerlingen en hun gezin alvast een goede en gezonde herfstvakantie toe. We zien jullie graag terug op maandag 26 oktober!