Corona-update

30 maart 2020
Terug

Het was een bewogen week met veel aanpassingen in het beleid rondom de schoolexamens en de Centrale Examens. De eerste week met ‘Onderwijs op afstand’ hebben we achter de rug. 

We hopen dat alles goed gaat met onze leerlingen, zowel qua gezondheid als met het thuis leren. In het begin was het even puzzelen voor iedereen hoe het 'Onderwijs op afstand' precies in z'n werk ging, maar inmiddels verloopt dit goed. We ontvangen positieve berichten vanuit leerlingen en ouders over de manier waarop invulling wordt gegeven aan deze nieuwe manier van onderwijs. Tevens krijgen we van de leerlingen en de ouders via de coaches tips om verbeteringen aan te brengen in deze nieuwe manier van lesgeven. We zijn er ons bewust van dat er ook veel van ouders gevraagd wordt. Het is belangrijk dat de leerlingen hun ritme houden en het lesrooster volgen zoals dit gepland is in Somtoday en Itslearning. 

Het rooster voor het schoolexamen is gereed. We wachten de persconferentie, die op dinsdag 31 maart zal plaatsvinden hiertoe af. Hierin zal besloten worden tot wanneer de scholen in Nederlands gesloten blijven.

We zullen iedereen regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Dit gebeurt via de mail (via Somtoday of via de digitale nieuwsbrief) en deze website. Door de steeds wijzigende regels vanuit de Rijksoverheid kan het zijn dat we vaker dan gebruikelijk een bericht sturen.

De coaches hebben geregeld contact met de leerlingen. Hierbij vinden we het belangrijk dat we niet alleen naar de voortgang van de lessen kijken, maar ook naar jullie welzijn. 
 
Let op jezelf en je naasten!

Met vriendelijke groet,

Janneke Jacobs
Locatiedirecteur Het Kwadrant