Centrum voor jeugd en Gezin: Webinar Puberbrein

20 november 2023
Terug

Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin wordt in de maand december het webinar 'Puberbrein' aangeboden.


Webinar Puberbrein: 14 december

In de puberteit vindt er een enorme ontwikkeling plaats in de hersenen. Jongeren leren om zelf weloverwogen keuzes te maken. Dit doen ze met vallen en opstaan. In deze fase hebben ze hun ouders nodig om hen bij te sturen. Maar hoe doe je dat dan, bijsturen?  

Tijdens dit webinar geven we inzicht in het puberbrein van jongeren. Waarom denken pubers anders dan wij? Waarom reageren zij soms anders dan we verwachten? En hoe ga je om met al hun verschillende emoties?  

We bespreken het pubergedrag en geven wij tips en adviezen hoe je als ouder hiermee om kan gaan. Klik hier voor meer informatie over het webinar. Aanmelden kan hier.


Pubers en taal

Het CJG biedt maandelijks een tip van de maand aan. Het onderwerp is deze keer ‘goed voor jezelf zorgen’. De tips staan maandelijks op de website van het CJG met een doorlink naar meer informatie over dit onderwerp (www.cjgml.nl).


Webinar Mediawijsheid

Het webinar “Mediawijsheid: Wat gebeurt er achter de schermen?” is vanwege ziekte verplaatst naar woensdag 22 november en kan dus nog live gevolgd worden. Meer info en aanmelden: https://www.vvgi.nl/actueel/nieuws/webinar-mediawijsheid-wat-gebeurt-er-achter-de-schermen/.

Passie als kompas!