Stille Strijder

6 februari 2024
Terug

Mentale gezondheid van jongeren is een onderwerp waar veel aandacht voor is. Prestatiedruk, sociale druk, sociale media, eenzaamheid, zorgen over de wereld en de toekomst, en ga zo maar door. Op zich zijn dit allemaal zaken die bij het leven horen en waar jongeren kunnen leren mee om te gaan.

Toch lukt dit niet goed. Het is heel verdrietig om te constateren dat een steeds grotere groep jongeren ernstig last heeft van alle uitdagingen in het leven. Samen met heel veel mensen maakt wethouder Ferrière (Welzijn, Volksgezondheid, Diversiteit & Inclusie) van de gemeente Weert zich hier grote zorgen om. Zij heeft een brief geschreven voor alle ouders over de 'stille strijd' omdat het ontzettend belangrijk is om lastige onderwerpen zoals depressie en suïcidaliteit bespreekbaar te maken. De brief is hier in te zien.

Uitnodiging

Om alle mensen - en jongeren in het bijzonder - die worstelen met hun psychische gezondheid een hart onder de riem steken, heeft de gemeente Weert het beeld ‘Stille Strijd’ van kunstenares Saskia Stolz naar Weert gehaald. Het beeld staat van 26 februari tot 10 maart op de Oude Markt in Weert. Iedereen is uitgenodigd voor de officiële opening. De uitnodiging is hier in te zien.  

Passie als kompas!