Aanschaf laptop via Studywise

9 juni 2020
Terug

Het onderwijs is aan het veranderen. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van digitaal (ondersteunde) leermethodes waarbij een eigen laptop nodig is. Daarom heeft Stichting LVO een overeenkomst afgesloten met Studywise, een partij die goede laptops tegen scherpe prijzen aanbiedt.


Bring Your Own Device (BYOD)

Om meer recht te doen aan gepersonaliseerd leren, wordt de laatste jaren ook binnen LVO Weert steeds meer gebruik gemaakt van digitale methodes. Door gebruik te maken van digitale methodes is het voor leerlingen makkelijker om te versnellen of te vertragen en de methodes geven de docent snel inzicht in het niveau van de leerling of klas. Efficiënt en effectief. Met een eigen device heeft de leerling altijd de beschikking over een eigen digitale werkplek. Makkelijk voor bijvoorbeeld het maken van verslagen. Het is niet zo dat we helemaal digitaal gaan werken bij alle vakken. Dit gebeurt vooralsnog alleen bij het Koers onderwijs van LVO Weert. Daar is het meenemen van een laptop of tablet een verplichting.


Studywise

Op de website van Studywise is een webshop (https://shop.studywise.nl/) ingericht voor de scholen van LVO Weert. Vul hiervoor bij onderwijsinstelling ‘Stichting LVO’ in. Bij het aanschaffen van een laptop wordt een overeenkomst aangegaan met Studywise. LVO Weert staat buiten deze overeenkomst. Een eigen laptop die al in bezit is, kan ook gebruikt worden op school. In principe kunnen alle laptops met alle besturingssystemen functioneren op het WIFI-netwerk van de school.

Verzekering

Mocht je besluiten om een device aan te schaffen via Studywise, dan is het aan te raden om hiervoor ook een  verzekering af te sluiten.  Diverse soorten verzekeringen zijn ook opgenomen in het aanbod van Studywise. Mocht men om welke reden dan ook niet voor het garantiepakket van Studywise  willen kiezen, dan is advies inwinnen bij de eigen verzekeringsmaatschappij uiteraard ook mogelijk,. De devices kunnen op school veilig worden opgeborgen in de kluisjes van de leerlingen. Let wel, LVO Weert is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van de eigen device of het bij Studywise aangeschafte device.