Activiteitenweek

31 januari 2020
Terug

De week van 27 januari 2020 staat voor onze examenleerlingen in het teken van de activiteitenweek. De leerlingen hebben gekozen voor een reis naar Oostenrijk, Barcelona of Londen. Degene die niet naar het buitenland gaan, nemen deel aan een activiteitenprogramma in (de omgeving van) Weert. 

Bekijk HIER alle foto's van deze week. Deze worden gedurende de week verder aangevuld.

UPDATE 31 januari: Alle leerlingen en begeleiders van alle reizen zijn inmiddels weer veilig thuisgekomen!

Bekijk hieronder de verslagen per reis:

  • Barcelona

Dag 1
Iedereen is op maandagochtend goed aangekomen in Barcelona. Er is gestart met een korte wandeling naar het centrum. 's-Middags is de groep naar Camp Nou geweest, het voetbalstadion van FC Barcelona. Aansluitend zijn ze naar een pizzarestaurant geweest. Het was heerlijk weer, met zo'n 15 graden kon in het zonnetje zelfs de jas uit!

Dag 2
Vandaag is de rondrit door de stad gedaan. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn bezocht: de Sagrada Familia, het strand, de Mont Juic en een tochtje met de kabelbaan. 's-Avonds is er tapas gegeten en is een flamencoshow bezocht. Het was weer een mooie dag!

  • Londen

Dag 1
De leerlingen die naar Londen afreisden, zijn maandagmiddag gearriveerd. Ondanks het slechte weer, dat niet voorspeld was, heeft iedereen genoten van de eerste dag. 

Dag 2
Vandaag zijn de reizigers naar Harrow Boy School geweest. Dit was een indrukwekkend cultureel bezoek. De dag werd feestelijk afgesloten op een boot. Ook deze dag was erg geslaagd.

Dag 3
Ook vandaag weer volop genoten van de mooie stad Londen. Een gedeelte is naar Chelsea geweest en naar London Eye. 's-Middags was er genoeg tijd om te shoppen!

Dag 4
Op deze laatste dag ook nog volop genoten van Londen. De groep is naar Kew park geweest, waar ze een wandeling hoog door de bomen hebben gemaakt. Een mooie ervaring!

De leerlingen en begeleiders zitten inmiddels in de bus terug naar Weert.

  • Oostenrijk

Dag 1
Ook de reizigers naar Oostenrijk zijn maandagochtend gearriveerd. En meteen konden ze door om de eerste meters in de sneeuw te maken. Het grootste deel van de groep stond voor het eerst op de lange latten, en wat ging het meteen al goed! Het weer was de eerste dag prachtig; verse sneeuw en zon. Kaiserwetter dus!

Dag 2
De eerste angsten zijn overwonnen; voor het eerst met de gondel omhoog tot een hoogte van 2100 meter. Er is veel sneeuw gevallen en een stevige wind zorgde ervoor dat het doorzettingsvermogen op de proef werd gesteld. Er zijn veel vorderingen gemaakt! De beginners hebben de eerste bochten gemaakt en de eerste afdaling is ook al een feit. als avondprogramma zijn de spieren los gemaakt in het zwembad. Het was weer een geslaagde dag!