Bedrijfsbezoek Nyrstar

18 maart 2019
Terug

De procestechniekklas van leerjaar 3 en 4 is onlangs op bedrijfsbezoek geweest bij Nyrstar in Budel. Ze schreven er een mooi verslag over:

Na ontvangst en inschrijving bij de portier kregen wij allemaal een helm, veiligheidsjas en een veiligheidsbril in verband met de Arbo wet en de bedrijfsvoorschriften.

Foto-nyrstar.jpg

Vervolgens was een ontvangst georganiseerd in een presentatieruimte waar een film van de fabriek werd gedraaid en verder uitgelegd werd gegeven hoe het totale productieproces en werkzaamheden in de fabriek georganiseerd waren.

foto-nyrstar-2.jpg

 Zink blokken een van de eindproducten        

Daarna kregen wij een rondleiding door een gedeelte van de fabriek door Henri Vogel van Nyrstar.

We begonnen bij een van de oudste gebouwen van het terrein waar nog steeds een oude gerestaureerde pomp voor de gevel staat die stamt uit de begin jaren van de fabriek.

Daarna gingen wij verder de fabriek in waar de leerlingen van alles te zien kregen zoals kenmerken van bepaalde stoffen, kleurcodering van leidingen b.v. oranje is zwavelzuur en groen is water en blauw is lucht. Maar ook het verwerkingsproces, dat van erts naar zink dat ongeveer 10 uur duurt. Ook aluminium, goud, zilver en koper zijn restproducten uit het totale zink verwerkingsproces.

Na deze rondleiding gingen de leerlingen terug naar het klaslokaaltje en er werd nog na gesproken over de rondleiding.

Daarna waren de leerlingen klaar en gingen weer richting school.

Het was een leuke leerzame dag.                                                

Jessey, Rick, Tom, Niels, Stef, Teun, Sem, Jeroen en Stijn

Nyrstar: bedankt voor jullie gastvrijheid. Onze leerlingen hebben een leerzame dag gehad!