Certificaatuitreiking Praktijkonderwijs

5 juli 2016
Terug

In een goed gevulde aula van Het Kwadrant namen leerlingen van PRO (praktijkonderwijs) en hun familieleden met gezonde zenuwen plaats. De getallen liegen er niet om! Er zijn fantastische prestaties neergezet! En dus waren er veel certificaten en diploma’s uit te delen!

Voor leerlingen uit Weert, maar zeker ook uit een ruime regio buiten Weert afkomstig, sommigen al jarenlang dagelijks meer dan een uur vanuit Brabant fietsend, tijd voor een nieuw hoofdstuk.

22 Leerlingen verlaten de school; allen zetten de stap naar arbeid of vervolgonderwijs. 26 Leerlingen hebben gezamenlijk 35 certificaten in de wacht weten te slepen. Dit betreft erkende branchegerichte certificaten. Deze uit de diverse domeinen:

  • Werken in de keuken
  • Winkel medewerker
  • SVS schoonmaken
  • Beheer schoolmagazijn
  • Werken met dieren
  • AKA

Daarnaast hebben 2 leerlingen op MBO niveau en 1 leerling op VMBO examens gehaald.

100% geslaagd!

Zowel de leerlingen, ouders als het team waren met overtuiging trots. Diverse malen klonk een daverend applaus in de mooie, mede door leerlingen, versierde aula.

Nadat de leerlingen toegesproken waren door de directeur en teamleider werden de handtekeningen gezet. Ook volgde een persoonlijk woordje van de coach die de leerling jaren begeleid had.

Dit jaar was er voor het eerst een verkiezing voor de meest “bijzondere leerling”, waarbij “bijzonder” in de breedste zin toepasbaar was. Deze verkiezing is na uitgebreid beraad gewonnen door Dean. Van hem wordt een hand in acryl gegoten, zodat hij als eerste kan pronken in de vitrine in de aula van het Praktijkonderwijs. Dean, proficiat, het is je gegund!

Vervolgens was het tijd om het glas te heffen op de geslaagden en vooral ook tijd om te smullen van de lekkernijen die door leerlingen van Het Kwadrant keurig verzorgd waren.

De steeds terugkerende boodschappen in gesprekken waren:

“Jullie zijn kanjers! En de volgende scholen/bedrijven boffen met jullie! We gaan jullie missen, dus laat nog eens van je horen! Veel geluk! Maak er een fantastische toekomst van! Wat heb je het ontzettend knap gedaan! Wees trots op jezelf, vertrouw in jezelf, dan kom jij er zeker!”.

Passie als Kompas! Dat is waar het om draait!

Allen hartelijk gefeliciteerd!

Voor foto's klik HIER.  (foto's Actueel-Nieuws-Weert)