Gender & Sexuality Alliance

21 september 2022
Terug

Wij vinden dat iedereen op school de vrijheid moet hebben om te zijn wie je wil zijn, zonder je daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

De Gender & Sexuality Alliance (GSA) is een groepje binnen school die bestaat uit medewerkers en leerlingen die het leuk/fijn en/of belangrijk vinden om het hier samen over te hebben en om leuke activiteiten te ondernemen.

Wij zien elkaar 12 keer per jaar. Wij beginnen met samen brainstormen/ bedenken wat we willen gaan doen in onze bijeenkomsten. Zo hebben we afgelopen jaar samen cupcakes gemaakt, een film gekeken, een ijsje gegeten en voorbereidingen voor Paarse vrijdag getroffen. Dit is een landelijke dag waarbij gevierd wordt dat iedereen zichzelf mag zijn (dan staat er ook altijd een kraampje op school om hier extra aandacht aan te geven).

Dit schooljaar willen wij iemand uitnodigen die over zijn/haar coming out vertelt en staat uiteraard Paarse vrijdag weer op het programma.

Je aanmelden voor de GSA zegt niks over je seksualiteit en gender! Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek hierover, dan kun je ook bij onderstaande mensen terecht. Wil je liever mailen, dat kan ook!

Aanmelden voor de GSA kan bij: