Gezonde Schoolkantine Schaal 2016

23 februari 2016
Terug

Afgelopen week mochten de LVO-Weert scholen Philips van Horne, Het College Weert en Het Kwadrant de Gezonde Schoolkantine Schaal 2016 in ontvangst nemen. De scholen ontvingen de schaal omdat hun schoolkantines voldoen aan de normen van De Gezonde Schoolkantine. De scholen zijn hiermee koploper van het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum.


Trots

De directies van de drie scholen zijn bijzonder trots op de Gezonde Schoolkantine Schaal. De scholen hebben beweging en gezonde voeding namelijk hoog in het vaandel staan. “Werken aan gezondheid op school loont”, aldus directeur Linsen van de Philips van Horne. “Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Met deze Schaal kunnen wij laten zien dat we in onze schoolkantines veel aandacht hebben voor gezonde voeding.” De schoolkantine Schaal 2016 krijgt op alle drie de scholen een mooie plek in de schoolkantine.


De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op VO- en MBO-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en daarnaast maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). De scholen hebben vooraf hun assortiment, dat in samenwerking met Markies Onderwijscatering wordt samengesteld, ingestuurd.