Jo Ritzen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht LVO

21 maart 2019
Terug

Per 1 april 2019 is voormalig onderwijsminister prof. dr. ir. J.M.M. (Jo) Ritzen benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Met de komst van Jo Ritzen is de Raad van Toezicht van LVO weer op volle sterkte.

De Raad van Toezicht en het College van Bestuur kijken uit naar de samenwerking onder het nieuwe voorzitterschap. “Ik ben enorm gemotiveerd om LVO door deze fase van ontwikkelingen én uitdagingen in het onderwijs te begeleiden,” aldus Jo Ritzen.

De Raad van Toezicht bestaat per 1 april 2019 uit:

  • dhr. prof. dr. ir. J.M.M. Ritzen (voorzitter)
  • dhr. drs. W.T.G. Dresscher, portefeuilles algemeen bestuurlijk, personeel en onderwijs
  • dhr. M.J.A.L. van Haasteren MA (vicevoorzitter), portefeuilles algemeen bestuurlijk, financiën, personeel en bedrijfsleven
  • dhr. mr. dr. E.R. Helder, portefeuilles algemeen bestuurlijk en juridische zaken
  • mw. C.E.P.M. den Houting-Stevens, portefeuilles algemeen bestuurlijk en financiën
  • mw. drs. A.C. Mengde-Kruithof, portefeuilles algemeen bestuurlijk, personeel en onderwijs
     

Over Jo Ritzen

Jo Ritzen, afkomstig uit Heerlen, had voor zijn ministerschappen aanstellingen aan o.a. de Erasmus Universiteit (hoogleraar Openbare financiën) en de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu de Radboud Universiteit).

Momenteel is Jo Ritzen verbonden aan de Universiteit Maastricht als honorair hoogleraar ‘International economics of science, technology and higher education’ (Faculty of Humanities and Sciences). Tevens is hij auteur en adviseur op diverse gebieden, van onderwijs tot economie.