Mededelingen naar aanleiding van persconferentie 25 januari 2022

26 januari 2022
Terug

Gisteravond werd tijdens de persconferentie een versoepeling van de quarantaineregels voor het voortgezet onderwijs aangekondigd. Leerlingen in het voortgezet onderwijs hoeven niet meer standaard in quarantaine als zij in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. Ook hoeven niet meer hele klassen naar huis als er drie of meer besmettingen zijn. Dit zorgt ervoor dat leerlingen meer fysiek les kunnen krijgen.

Wat betekent dit?

  • Leerlingen die positief getest zijn, blijven thuis.
  • Leerlingen die klachten hebben die wijzen op corona doen een zelftest. Is deze negatief, dan mogen de leerlingen naar school komen.
  • Leerlingen die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon mogen na contact met een besmette persoon ook naar school komen, mits ze geen klachten vertonen en op alle vijf dagen na het contact een zelftest doen. Met een dagelijkse negatieve zelftest kunnen onze leerlingen de lessen op school volgen. Leerlingen die niet zelftesten, moeten vijf dagen in quarantaine. Die stopt dan na een negatieve test bij de GGD.

Bij grote uitbraken op een school kan de GGD alsnog besluiten tot strengere quarantaineregels.  

Lesrooster vanaf donderdag 27 januari

De klassen die de afgelopen dagen in quarantaine zaten, zijn vanaf morgen (donderdag 27 januari) weer welkom op onze school. Dit geldt uiteraard niet voor de leerlingen die positief getest zijn. Bekijk het actuele rooster in Somtoday of via onze website.