Oud-leerling betrekt Het Kwadrant bij zijn MBO-opdracht

23 september 2021
Terug

Oud-leerling Renzo van Montfort kreeg op zijn huidige opleiding Sint Lucas de opdracht om een product te ontwerpen. Hiervoor schakelde hij de hulp in van zijn oude middelbare school. Lees hieronder zijn verhaal:

Op het Sintlucas in Boxtel kregen wij als product ontwerpers de opdracht om een product te ontwerpen naar onze eigen keuze iets wat je bijvoorbeeld nog graag in je portfolio wilde hebben staan met als enige voorwaarde dat er in het proces van het maken, een samenwerking werd aangegaan met een bedrijf of persoon waar ik wat van zou kunnen leren.

Toen ik moest bedenken wat ik wilde gaan maken voor de opdracht ging het me lastig af, maar toen bedacht ik me dat ik nog een Star Wars helm had liggen die nog een mooie plaats op mijn kamer moest krijgen, en dat ik tijdens mijn jaren op het Kwadrant bij BWI een keer een sokkel (een presentatie blok) heb gemaakt voor Griekse tragedie wat een perfecte oplossing was voor mijn helm.

Vervolgens ben ik dieper onderzoek gaan doen naar het interieur in Star Wars om er voor te zorgen dat het ontwerp van de sokkel zo uit de films zou kunnen komen. Zo heb ik ervoor gekozen om licht panelen toe te voegen die je overal terug vind in Star Wars, het logo van de republiek op de zijkant toe te voegen en poten toe te voegen die het doen laten lijken alsof die zweeft. Na een lang ontwerp proces en mijn leraar heel veel overtuigen werd het goed gekeurd en nam ik contact op met mijn oude coach meneer Daniëls om te kijken of de samenwerking mogelijk was.

1.png

Toen ben ik aan de slag gegaan om mijn 3D tekening uit Fusion 360 om te zetten in werktekeningen die de CNC dan zorgvuldig kon uitfrezen dit proces duurde uiteindelijk 2 en een halve week door wat vertragingen in het uittekenen, nadat alles was uitgefreesd en de rest op maat gezaagd was kon ik als een speer vooruit met alles meerdere lagen te verven en langzaam verschillende onderdelen al aan elkaar te bevestigen.

En toch knaagde er nog iets aan me er miste nog iets in het ontwerp een extra detail de Wauw factor, dus ben ik terug gegaan naar de teken tafel en kwam ik met het briljante idee om quotes van de wijze Jedi meester Yoda toe te voegen aan de pilaren en niet in het Engels of Nederlands maar in een speciale Star Wars taal Aurebesh waardoor het net hiërogliefen leken die voor een mysterieus en nieuwsgierig effect moesten zorgen alleen zat ik met het probleem dat ik deze taal zelf ook niet kon lezen, dus heb ik tussen mijn andere lessen door de taal geleerd en nu kan ik ook alles lezen wat er op de palen staat.

2.jpg

Vervolgens heb ik met mijn vader alle nodige led strips aan elkaar gesoldeerd en vervolgens in het houten frame geplakt samen met het plexiglas en heb ik de rest aan elkaar gelijmd en geschroefd, als laatste heb ik de Yoda quotes met stickers aan de palen geplakt en de laatste puntjes bijgewerkt om zo tot een geweldig eindresultaat te komen waar ik erg trots op ben!

Bij deze wil ik ook graag het Kwadrant bedanken en in het bijzonder de afdeling BWI voor de fijne samenwerking!

-Renzo van Montfort-

Knipsel.jpg