Praktische informatie over laptops

16 juni 2022
Terug

Sinds dit schooljaar werken wij met laptops. Voor komend schooljaar dienen onze leerlingen die dan hier op school starten dus ook te beschikken over een laptop. 

Bij de kennismakingsavond op 13 juni is hier ook aandacht aan besteed. Ouders kunnen ervoor kiezen om zelf een laptop aan te schaffen, of een laptop in bruikleen van de school. Lees HIER de brief terug die tijdens deze avond uitgereikt is. 

In ontvangst nemen laptop

Indien de (eerste termijn) betaling voor de laptop bij ons binnen is vóór 19 juli kunt u samen met uw zoon/dochter op woensdag 20 juli van 13.00u tot 18.00u of op donderdag 21 juli van 14.00-17.00u de laptop in ontvangst komen nemen op school. Mocht de betaling pas na de deze datum plaatsvinden dan kunt u in de eerste schoolweek samen met uw zoon/dochter de laptop op school in ontvangst komen nemen.

Q&A

Verder staan hieronder vragen die gedurende dit schooljaar gesteld zijn over de laptops:

 • Kan ik de gebruikerskosten voor de laptop ook in termijnen betalen? 
  Antwoord:
  Ja, dat kan! In 5 maandelijkse termijnen á €24,-. U kunt kenbaar maken dat u graag in termijnen wilt betalen door een mailtje te sturen naar onze financiële administratie: schoolkosten@lvo-weert.nl. 
  Indien er een eigen laptop wordt gebruikt, kunt u in een volgende stap van de facturatie aangeven dat er géén gebruik gemaakt wordt van een leenlaptop.

 • Moet de laptop iedere dag mee naar school of alleen bij specifieke vakken of zegt de leraar dit van tevoren?
  Antwoord: 
  In principe moeten leerlingen de laptop elke dag bij zich hebben.

 • Er kan natuurlijk altijd weleens per ongeluk een laptop verwisseld worden in de klas, mag er dan eventueel een sticker of iets dergelijks op geplakt worden? 
  Antwoord:
  Er mag op de buitenkant van de laptop rechtsboven een niet al te grote sticker met de naam van de leerling geplakt worden. De laptops zijn leerlinggebonden, dus een medeleerling kan niet op de laptop van uw zoon/dochter inloggen. Op die manier komen leerlingen er al snel achter dat ze de verkeerde laptop hebben.
   
 • Wat te doen met de laptop tijdens de gymlessen?
  Antwoord: 
  Leerlingen dienen vóórdat ze naar de gymles gaan hun laptop in hun persoonlijke kluisje op school op te bergen. De locaties waar de gymlessen worden gegeven hebben wel mogelijkheden tot het opbergen van waardevolle spulletjes, maar in deze lockers passen geen laptops.
  Docenten hebben ook de mogelijkheden een ruimte af te sluiten, maar wanneer leerlingen er voor kiezen de laptop mee te nemen naar de gymlocatie dan valt dat onder de eigen verantwoordelijkheid.