Regels en afspraken

6 november 2019
Terug

Op onze school gelden, net als op andere scholen, een aantal regels. Deze regels zijn bij de leerlingen bekend, aangezien deze bij de start van het schooljaar besproken worden in de klas.

In de loop van dit schooljaar zijn we genoodzaakt hier een aantal regels aan toe te voegen:

  • Energydrinks
    Als school staan wij niet achter het drinken van energydrinks. Wij maken ons zorgen over het groeiend gebruik van dit pepmiddel onder onze leerlingen. In Nederland drinken sommige tieners soms wel zes blikjes voor een energyboost. En dat is gevaarlijk. De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) geeft aan dat patiënten zich melden met klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen. Dit willen wij als school uiteraard zien te voorkomen.

  • Slaan- en schopspelletjes
    We zien in de pauzes spelletjes als Flash en LTS-voetbal terugkomen op onze school. Op het eerste gezicht lijken dit onschuldige spelletjes, maar op een gegeven moment is het geen 'spelletje' meer. De scheidslijn tussen een spel en echt is dan heel klein. Dit tolereren wij niet; fysiek contact keuren we niet goed. Mochten wij dit gedrag constateren, dan volgt een time-out. 

Alle regels zijn tevens HIER terug te vinden op onze website.