Tip van het CJG: Naar buiten

23 mei 2019
Terug

De meeste tieners hebben de tijd van het spelen achter zich gelaten. Wel hangen ze vaker bij je op de bank of willen chillen (en dat kost soms geld).

Ondanks dat is er voor tieners nog steeds veel te beleven in de buitenlucht. Hierbij 3 tips:

1. Activiteiten en sport
Er zijn vast basketbal- of voetbalveldjes in de buurt. Daar ben je nooit te oud voor. Een skatebaan is ook een plek waar veel leeftijdgenoten komen en in veel woonplaatsen zijn speciale hangplekken voor jeugd gecreëerd of is er een jongerencentrum waar ze van alles organiseren.

2. Helpende handjes
Als je ze echt de deur niet uit krijgt kun je ze thuis ook prima bezig te houden. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen in de tuin door onkruid te plukken, evt. te snoeien of het gras te maaien. Je kunt ze eventueel ook erbij betrekken wanneer er nieuwe planten nodig zijn of maak samen een groentetuin. Wanneer je hier samen in bezig bent kun je ook nog eens een gesprek voeren met je puber. Ramen wassen is ook een prima activiteit om in de buitenlucht bezig te zijn.

3. Geld verdienen
Nu de vakantieperiode (bijna) gaat starten is het voor tieners een goed moment om op zoek te gaan naar een baantje. Dan zijn ze lekker bezig, doen ze nieuwe contacten op en verdienen ze ook nog eens een leuk zakcentje bij. Lees meer over bijbaantjes.

Meer lezen over vrije tijd en sport kan HIER.