Tip van het CJG: ontspannen

24 juni 2020
Terug

Ouders en kinderen hebben tegenwoordig een druk bestaan. De combinatie van werk, kinderen en opvoeding vergt veel van ouders, en ook op kinderen komt veel af via school, internet en de televisie. Voor zowel ouders als kinderen is het belangrijk op tijd te ontspannen. Als ouder moet je tenslotte zelf ook uitgerust blijven, om meer te kunnen genieten van het opgroeien en de opvoeding van je puber.

  • Probeer er met je kind achter te komen waar het stress van krijgt en wat juist ontspant. Wat kost veel energie en waar krijg je energie van?  Wat kun je doen om die stress te voorkomen of verminderen?
  • Als kinderen moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, is het belangrijk dat ze dat leren. Oefen dat samen of laat je kind een weerbaarheidscursus volgen.
  • Als je gezond leeft, kun je je makkelijker ontspannen. Zorg dat je puber daarom gezond eet, genoeg beweegt en voldoende slaapt.

Lees HIER meer over goed voor jezelf zorgen als ouder.

Inloopspreekuur en webinar

Vanaf 1 juli start het CJG weer met het inloopspreekuur. In Weert vindt dit op donderdag van 15.30-16.30 uur plaats. Om de 1,5 meter en overige voorzorgsmaatregelen te kunnen waarborgen wordt er alleen gewerkt op afspraak. Deze kan gemaakt worden via het algemene telefoonnummer: 088 4388300.

Vanwege de Corona maatregelen en de zomervakantie in het vooruitzicht, zijn er geen activiteiten gepland in Juli en augustus.

In september zal het CJG weer starten met het geven van webinars. De eerste zal plaatsvinden op 10 september met als onderwerp “Puberbrein”. Houd hiervoor de website in de gaten.