Van marktplaatsadvertentie tot topattractie

21 juni 2021
Terug

Sporten op het schoolplein was tot voor kort niet mogelijk op onze school. Dit werd als een groot gemis ervaren door een aantal docenten en leerlingen. Want als er leerlingen zijn die lekker moeten kunnen bewegen in de pauzes dan zijn het wel onze VMBO-leerlingen. Even lekker afschakelen en je energie kwijt kunnen om daarna weer stil te kunnen zitten tijdens de lessen.

Op een regenachtige november dag kwam er een collega met een marktplaatsadvertentie waarop een voetbalkooi werd aangeboden. We waren het er direct over eens: DIT is wat we nodig hebben!
Er werd een aanvraag gedaan bij de directeur. Na de goedkeuring werd in februari de buitenwand geplaatst door de verkoper van de kooi. Tevens vond het Samenfonds ons initiatief zo goed dat zij een cheque ter waarde van 1000 euro hebben uitgereikt om ons schoolplein nog aantrekkelijker te maken.

Uiteindelijk is een aantal leerlingen ingeschakeld om de kooi af te maken: tegels leggen en het doel dichtmaken met hekwerk dat we over hadden. Er werd hard gewerkt om alles netjes af te werken. Leerlingen vonden het leuk om aan dit project te werken en om iets te maken waar ze zelf ook gebruik van konden maken.

Om te zorgen dat de bal in de kooi blijft,  hebben een aantal docenten nog een net over de kooi gehangen. Op donderdag 17 juni is de kooi officieel geopend. Direct werd er op de donderdag en vrijdag tijdens de pauzes druk gebruik gemaakt van de kooi. Onze school is een echte topattractie rijker!

Regels gebruik pannakooi

Tijdens pauzes:

  • Docenten LO ondersteunen tijdens de laatste weken van schooljaar 2020-2021 tijdens pauzes bij de voetbalkooi.
  • Docenten LO nemen een bal mee aan het begin van de pauze en nemen deze weer mee naar binnen als de pauze voorbij is. 

Tijdens tussenuren:
Dit schooljaar enkel onder toezicht van een docent (om het ‘goed aan te leren’). Na de zomervakantie gaan leerlingen ook zonder toezicht van een docent in een tussenuur of bij lesuitval gebruik kunnen maken van de kooi. Dan gelden de volgende instructies:

  • Een leerling mag een bal komen lenen bij de LO-docenten in de personeelskamer (hiervoor leveren ze een schoolpasje in)
  • Aan het einde van het tussenuur brengt de leerling de bal weer terug en krijgt zijn of haar pasje terug
  • LO-lessen in de kooi gaan ten alle tijden voor tussenuren

Algehele regels:
Respect, samenwerking en positiviteit zijn de belangrijkste eigenschappen die we willen zien in de kooi. We willen dat iedereen de kans krijgt om te spelen en ook in het spel betrokken wordt.
Bij misdragingen en onsportief gedrag kan toegang tot de voetbalkooi worden ontzegd. 

Foto's 

Bekijk HIER de foto's van de montage en opening van de pannakooi.