Vragen rondom laptops

16 september 2021
Terug

Sinds dit schooljaar werken wij met laptops. Hierover hebben we diverse vragen ontvangen. Bekijk hieronder de antwoorden op de gestelde vragen:

 • Kan ik de gebruikerskosten voor de laptop ook in termijnen betalen?
  Antwoord:
  Ja, dat kan! In 8 maandelijkse termijnen á €15,-. U kunt kenbaar maken dat u graag in termijnen wilt betalen door een mailtje te sturen naar onze financiële administratie: schoolkosten@lvo-weert.nl

  Nadat u de eerste termijn heeft voldaan en dit bij ons zichtbaar is, zal de laptop aan uw zoon/dochter worden uitgereikt.

 • Moet de laptop iedere dag mee naar school of alleen bij specifieke vakken of zegt de leraar dit van tevoren?
  Antwoord: 
  In principe moeten leerlingen de laptop elke dag bij zich hebben. Omdat we nog in de opstart van het schooljaar zitten, kan het voorkomen dat er een dag bij is waarop de leerling de laptop niet nodig heeft.

  Het gebruik er van in de lessen zal echter de komende weken toenemen. Dit zal echter niet elke les, de hele les het geval zijn.

 • Er kan natuurlijk altijd weleens per ongeluk een laptop verwisseld worden in de klas, mag er dan eventueel een sticker of iets dergelijks op geplakt worden?
  Antwoord:
  Er mag op de buitenkant van de laptop rechtsboven een niet al te grote sticker met de naam van de leerling geplakt worden. 

  De laptops zijn leerlinggebonden, dus een medeleerling kan niet op de laptop van uw zoon/dochter inloggen. Op die manier komen leerlingen er al snel achter dat ze de verkeerde laptop hebben. 

 • Wat te doen met de laptop tijdens de gymlessen?
  Antwoord: 

  Leerlingen dienen vóórdat ze naar de gymles gaan hun laptop in hun persoonlijke kluisje op school op te bergen. De locaties waar de gymlessen worden gegeven hebben wel mogelijkheden tot het opbergen van waardevolle spulletjes, maar in deze lockers passen geen laptops.

  Docenten hebben ook de mogelijkheden een ruimte af te sluiten, maar wanneer leerlingen er voor kiezen de laptop mee te nemen naar de gymlocatie dan valt dat onder de eigen verantwoordelijkheid.