Weert trekt streep door discriminatie.

10 november 2015
Terug

Weert trekt streep door discriminatie.

(Bron en foto: Weertdegekste)

De campagne neemt artikel 1 van de Grondwet als uitgangspunt. Doel is het vergroten van de bewustwording over discriminatie zodat het praten erover maar ook het melden van klachten meer gebeurt. Dit sluit aan bij de oproep van de Verenigde Naties aan de Nederlandse overheid om krachtiger op te treden tegen discriminatie.

Iedereen kan meedoen
De kick-off van de Weerter antidiscriminatie campagne vond plaats in winkelcentrum de Munt ter hoogte van de ingang van de V&D. Het bord blijft komende week in het stadhuis van Weert staan. Bezoekers die de campagne onderstrepen, kunnen gedurende die week hun naam op het bord schrijven.

Reizend bord en informatiebijeenkomst Bibliocenter Weert
Daarna gaat het bord ‘reizen’. Het bord komt op 17 november in Bibliocenter Weert te staan. De Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) geeft dan een gratis voorlichtingsbijeenkomst over het thema discriminatie. Deze bijeenkomst is gratis en begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Het bord reist ook naar de middelbare scholen en diverse lagere scholen in Weert, waaronder Het Kwadrant. Scholen kunnen met gebruik van het bord het thema discriminatie in hun lessen bespreken. Vanaf 24 november komt het bord enkele dagen in de brede school Markeent te staan. Op basisschool het Dal wordt de komende weken extra aandacht gegeven aan de waarden Respect, Acceptatie en Verdraagzaamheid. Het naleven van deze waarden is basaal om een streep te zetten door discriminatie. De Weerter campagne en het bord sluiten hier mooi bij aan. Overal waar het bord komt te staan kunnen mensen hun naam er op schrijven.

 John Hausmans van LVO - Weert zet een streep door discriminatie.