Weerter scholen goed in rekenen

1 februari 2016
Terug

Weerter scholen goed in rekenen.

(Bron: Dagblad De Limburger 29 januari 2016)

Het gaat dan om het hoogste percentage leerlingen dat een voldoende heeft gehaald. Ze staan in de top-15 van Nederland. Bij de vmbo-richtingen gemengd/theoretisch komen de meeste goede rekenaars voor op plek 27: Sint Ursula in Heythuysen. Gevolgd door Porta Mosana in Maastricht op plaats 35.

Bij de havo staan het Raayland College in Venray en de Philips van Horne in Weert in de top 10 van scholen waar de meeste kinderen een voldoende hebben gescoord. En bij het vwo zitten de beste Limburgse rekenaars op Het College in Weert (plek 16) en het Raayland College in Venray (plek 32).

De Weerter scholen Het Kwadrant en de Philips van Horne zijn door het ministerie uitgenodigd om over twee weken hun ‘best practices’ te delen tijdens een congres. „Misschien scoren we hoog omdat we van brugklas tot examenklas rekenen als vak op het lesrooster hebben staan. Náást wiskunde”, zegt rekencoördinator George Sonderkamp van de Philips van Horne. Bij de vmbo-richtingen bungelt het Sittardse DaCapo College, vestiging Milaanstraat, helemaal onderaan de lijst. Bij vmbo-basis scoorde maar 6,3 procent een voldoende bij de rekentoets van vorig jaar. Dat verbaast bestuursvoorzitter Jan van Nierop niet. „Daar zitten veel leerlingen die de richting zorg&welzijn doen en de grootste moeite hebben met rekenen. We hebben er veel aandacht voor.”

Bij de havo hebben het Grotius College in Heerlen en bij het vwo het Bonnefanten College in Maastricht de slechtste rekenaars. Landelijk gezien zijn de rekentoetsen in 2015 beter gemaakt dan in 2014. Alle leerlingen moeten ook aan het einde van dit schooljaar de rekentoets maken, maar het cijfer telt alleen op het vwo mee voor het behalen van een diploma.