Vakmanschapsroute 

Combinatie VMBO/MBO

De vraag naar technisch geschoold personeel blijft groeien.Daarom biedt Het Kwadrant, in nauwe samenwerking met Gilde Opleidingen (MBO) en het regionale bedrijfsleven, deze unieke VMBO/MBO Techniekopleiding aan. In zes of zeven jaar haalt een leerling het vakdiploma Techniek op mbo niveau 2 of 3. De eerste leerjaren zijn algemeen en oriënterend van aard, daarna volgt de verdieping. 


Oplossingsgericht handelen

In zes of zeven jaar tijd behalen de leerlingen een vakdiploma Techniek op MBO niveau 2 of 3. De eerste leerjaren zijn algemeen en oriënterend van aard en daarna volgt de verdieping. Het accent ligt niet zo zeer op het tot in de finesse onder de knie krijgen van technische vaardigheden, maar meer op het vermogen om zelfstandig en oplossingsgericht te kunnen handelen in werksituaties.

JL71406.jpg


Samenwerking met bedrijfsleven

Uniek aan de opleiding is de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven. Mensen uit het bedrijfsleven verzorgen gastlessen en de leerlingen gaan regelmatig naar bedrijven toe om zelf te ervaren hoe het erop de werkvloer aan toe gaat.

JL71401.jpg


Geintegreerd onderwijs

Bijzonder is dat de lesstof geïntegreerd wordt aangeboden. Dit betekent dat Techniek niet alleen tijdens de vaklessen centraal staat, maar ook in de algemeen vormende lessen, zoals wiskunde, maatschappijwetenschappen of Engels. In deze lessen worden voorbeelden uit de techniek gebruikt of wordt aangesloten bij hetgeen er in de lessen Techniek aan bod is geweest. Op deze wijze krijgen de leerlingen een brede kijk op techniek en zijn ze beter voorbereid op wat de samenleving van hen vraagt.

Verkort leertraject

Een ander pluspunt is dat leerlingen die voor de nieuwe technische opleiding kiezen korter over het leertraject doen. Door de directe koppeling van VMBO aan MBO ontstaat er een tijdswinst van ongeveer anderhalf jaar.

Bekijk HIER de folder voor meer informatie.