Koers

Het Kwadrant is een Súperschool (Super Scholen Elsevier 2017 en 2018)! Een veilige school, waar het verkennen en plannen van de toekomstige loopbaan van onze leerlingen centraal staat. Maar wij willen meer! We willen onze leerlingen meer meegeven, we willen het onderwijs persoonlijker maken. De persoonlijke interesse van iedere leerling verbinden met de wereld om ons heen.


Koers Onderwijs - Het Kwadrant

Ben jij iemand die graag in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau wil werken? Die graag zelf bepaalt over welk onderwerp je wilt leren? Iemand die graag met digitale leermiddelen werkt? Dan is Koers op Het Kwadrant iets voor jou! 

Vanaf 1 augustus 2018 biedt Het Kwadrant deze vorm van onderwijs aan voor basis- en kaderleerlingen. Je mag zelf meer richting geven aan je onderwijsproces en bent meer eigenaar van je eigen leren. Het is dan ook belang-rijk dat je jezelf goed leert kennen en dat je nadenkt over vragen als: Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat wil ik verbeteren? En wat wil ik bereiken? Binnen Koers werk je samen met je vakdocenten en coach aan jouw ontwikkeling, die past bij je eigen interesse en motivatie.

Je hebt hetzelfde lesrooster als de leerlingen die voor regulier basis of kader hebben gekozen. Je start iedere dag om 08.45 uur en eindigt je lesdag om 14.55 uur. Na het zesde lesuur kan er nog een zevende uur, een begeleidings-uur, worden ingezet. Dit geldt ook voor de leerlingen die regulier basis of kader hebben gekozen. Deze les duurt tot 15:50 uur. Niet alleen de lestijden, maar ook je (praktijk)vakken zijn hetzelfde.


Van wie krijg ik les?

De lessen worden verzorgd door een apart team van enthousiaste docenten. En één van deze docenten krijg je als coach toegewezen. Samen ontdek je waar je goed in bent en de coaches begeleiden je bij je leerproces. We leren samen en leren van elkaar!


Aanmelden

Schrijf een motivatiebrief voor Koers en stuur deze naar inge.derks@lvo-weert.nl met daarin tenminste:

  • Jouw voor- en achternaam
  • Waarom je wilt deelnemen aan Koers
  • Waarom jij daarvoor een geschikte leerling bent

N.B. Leerlingen die een motivatiebrief schrijven krijgen voorrang bij de inschrijving! Bij te veel kandidaten wordt op basis van loting een keuze gemaakt. Het minimale aantal aanmeldingen is 18 leerlingen.
 

Meer informatie

I. Derks, teamleider onderbouw
inge.derks@lvo-weert.nl 
T. (0495) 513 666

De folder Koers - Het Kwadrant is hier in te zien.

 

Het Kwadrant


Samen leren met plezier!

Het Kwadrant

Samen leren met plezier!