Nieuws

ICT-storing voorbij

1 maart 2020
Terug

Zoals jullie gelezen en ervaren hebben, zijn alle scholen van Stichting LVO op woensdag 19 februari getroffen door een ransomewarevirus. Dit had uiteraard ook impact op Het Kwadrant. Omdat we er tijdig bij waren, is gegevensverlies beperkt gebleven. Er is de afgelopen 1 ½ week enorm hard gewerkt om alles weer gereed te maken zodat we morgen weer van start kunnen gaan na de krokusvakantie. Alle lessen gaan morgen gewoon door volgens het lesrooster.

2 aandachtspunten voor de leerlingen:

  • De leerlingen moeten allemaal een nieuw wachtwoord aanmaken. Let op: wanneer je je wachtwoord wijzigt en dit drie keer niet correct doet, blokkeert het systeem. Daarom zal dit maandag en dinsdag onder begeleiding van enkele medewerkers plaatsvinden.
  • Verder is het van belang dat bij het gebruik van WiFi op de telefoon het netwerk ‘eduroam’ vergeten moet worden. Daarna kan weer opnieuw dit netwerk worden aangevinkt en met het nieuwe wachtwoord ingelogd worden. Ook hier geldt dat hierin maandag of dinsdag onder begeleiding van enkele medewerkers ondersteuning gegeven wordt.

De programma’s zijn allemaal opnieuw geïnstalleerd. Enkele applicaties staan nog niet actief, maar zullen in de loop van deze week worden geactiveerd.

Met excuses voor het ontstane ongemak!

Met vriendelijke groet,

Janneke Jacobs

Locatiedirecteur Het Kwadrant