Nieuws

Nieuwe rotonde Ringbaan-Oost

30 maart 2021
Terug

De verkeerssituatie rondom winkelcentrum Leuken, Sint Jobstraat, rotonde Ringbaan- Oost en gedeelte Maaslandlaan is al geruime tijd onder de loep genomen. Om de verkeersituatie voor zowel automobilisten, fietsers en voetgangers veiliger te maken zal op dinsdag 6 april 2021 gestart worden met de aanleg van een nieuwe rotonde en aanpassingen aan wegen en fietspaden plaatsvinden.

Hierdoor zal er de komende maanden verkeershinder ontstaan. Wat betekent dit concreet voor de toegangswegen naar Het Kwadrant en de veiligheid voor onze leerlingen?

  • De rotonde zal in delen worden afgesloten voor de aanleg, waardoor verkeer deze route kan blijven gebruiken. Echter adviseren we voor fietsers en voetgangers tijdelijk een andere route te kiezen, zeker tijdens spitsuren.
  • Er zal tijdens werkdagen van 7:00- 17:00 uur een verkeersregelaar aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.
  • De Thornstraat richting Het Kwadrant wordt een eenrichtingsweg voor auto’s, niet voor fietsers. Fietsers mogen en kunnen via de Thornstraat blijven rijden in beide richtingen, zoals nu de situatie ook is.
  • In week 23 t/m 26 (vanaf 7 juni) zal de gehele Thornstraat, inclusief kruising Thornstraat- Maaslandlaan, afgesloten zijn in verband met het vervangen van het asfalt.

De komende maanden zal dit onderhoud voor enige overlast kunnen zorgen voor onze leerlingen. Let extra goed op in het verkeer tijdens deze werkzaamheden!