Profielen

Nature, Food & Design


Het vak Nature, Food & Design is een breed opleidingstraject. Alle over voeding, gezondheid, recreatie, ontspanning, ontwerpen, styling, bloemwerk, dieren en natuur is bij ons te vinden.

Je kunt jouw passie voor de natuur in een eigen combinatie kiezen:

  • Nature & Styling - natuur, bloemen en styling
  • Nature & Animals - natuur en dieren   
  • Nature, Food & Styling - natuur, gezonde voeding en styling  
  • Nature, In & Outdoor Design - natuur met je eigen duurzaam ontwerp creëren

Houd je van een uitdaging en ben je creatief, dan ben je bij Nature, Food & Design op de juiste plek.


Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) - Techniek


Kies je voor Bouwen, Wonen en Interieur dan kies je voor een breed profiel met veel mogelijkheden. Tijdens de profieldelen van BWI leer je de basisvaardigheden en de basiskennis van de bouw. Daarnaast maak je kennis met meubelmaken, schilderen en (grafisch) ontwerpen. 

Binnen BWI kun je een keuze maken uit drie verschillende uitstroomprofielen:

  • Building
  • Design
  • Living 

Kies je voor Building dan ga je jezelf verdiepen in de bouw, denk hierbij aan dakconstructies, gevelopeningen, betimmeringen en metselen.
Kies je voor Design dan duik je meer in de wereld  van vormgeven, reclame en fotografie.
Bij uitstroomprofiel Living ga je je bezig houden met alles wat te maken heeft met het ontwerpen en maken van meubels en het inrichten van interieurs en stands. Vind je het moeilijk om te kiezen of vind je juist alles leuk, dan is er ook de mogelijkheid om breed door te gaan.

Ben je creatief en werk je graag met je handen dan is het profiel BWI echt iets voor jou.

Kies je voor BWI dan zijn de vakken wiskunde en natuurkunde verplicht.

Kwadrant1.jpg 


Produceren, Installeren en Energie (PIE)  - Techniek

In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen.

Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moet je ook zelf maken: twee- en driedimensionaal (2D en 3D). Het kan dan gaan om een elektriciteitsnetwerk, een waterleiding of badkamer of een vuurkorf uit metaal.
|
Na een breed basisprogramma kun je je verdiepen in verschillende richtingen zoals de installatietechniek, de elektrotechniek en metaalbewerking, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een breder programma.

Als je het profiel PIE volgt, moet je in elk geval examen doen in wiskunde  en natuurkunde (nask1).


Economie en Ondernemen (E & O)


Ben je precies? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? En vind je het leuk om mensen te helpen bij het maken van een keuze? Kies dan voor het profiel Economie en Ondernemen.

Economie en ondernemen is een breed profiel. In dit profiel maak je kennis met heel veel werkzaamheden en beroepen.

Je kunt later in een administratief beroep gaan werken, bijvoorbeeld bij een bank of een hotel. Of gaan werken in een winkel of in de mode. Je kunt ook verkoper worden of inkoper, magazijnmedewerker, kok, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker, etaleur…

Als je het profiel E & O volgt, dan moet je ook examen doen in algemene economie en wiskunde of Duits


Stage
In leerjaar 3 en leerjaar 4 gaan de leerlingen één week op stage in bedrijven en/of winkels. De Basisleerling loopt in leerjaar 4 elke week één dag stage gedurende het schooljaar. In de loop van de opleiding groeit de leerling op het gebied van zelfstandigheid en motivatie. Hierdoor ontstaat er tussen de leerlingen onderling en met de docent
een prettige werksfeer. Leerlingen zijn trots op het geleverde werk, zoals presentaties, praktijkopdrachten en verslagen.

 
Zorg & Welzijn


Wil je later een beroep uitoefenen in de wereld waarin je klaarstaat en zorgt voor een ander? Dan kies je voor het profiel Zorg & Welzijn.

Je moet natuurlijk wel graag met mensen om willen gaan. Een beetje geduld, goed kunnen luisteren en beschikken over veel doorzettingsvermogen komen goed van pas.

Met je diploma Zorg en Welzijn kun je straks een opleiding gaan volgen in de zorgsector, in het welzijnswerk, in de uiterlijke verzorging, in de horeca, de facilitaire dienstverlening, in toerisme en recreatie of in de sport.

Kies je voor het profiel Z&W dan moet je in elk geval ook examen doen in biologie en in een van de volgende vakken: wiskunde of maatschappijleer 2.

Het Kwadrant


Samen leren met plezier!

Het Kwadrant

Samen leren met plezier!