Profielkeuze

Op het vmbo maken leerlingen hun eerste keuze richting beroepskeuze in het tweede leerjaar. Dat jaar staat voor een groot deel in het teken van de profielkeuze. Leerlingen en ouders worden tijdig geïnformeerd over de verschillende keuzes en mogelijkheden.


Profielen

Het Kwadrant biedt vijf profielen aan:

  • Economie & Ondernemen (E&O). Dit is een breed profiel waarin je kennis maakt met heel veel werkzaamheden en beroepen in o.a. de administratieve sector.
  • Zorg & Welzijn (Z&W). Met dit profiel kun je straks een opleiding gaan volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, de horeca, de facilitaire dienstverlening, toerisme, recreatie of sport.
  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI).  Dit is een breed profiel met veel mogelijkheden. Je leert de basisvaardigheden en de basiskennis van de bouw. Daarnaast maak je kennis met meubelmaken, schilderen en (grafisch) ontwerpen.
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE). Hier komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen.
  • Dienstverlening & Producten (D&P). Dit is een breed profiel lgericht op loopbaanoriëntatie. Dienstverlening & Producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander.


Benieuwd wat deze profielen inhouden? Bekijk dan hier het filmpje


Voorlichting

Tijdens de informatieavond voor leerjaar 2 in december zijn leerlingen en ouders/verzorgers geïnformeerd over de verschillende keuzes en mogelijkheden. De informatie is hier nog eens na te lezen. 

Passie als kompas!