Olympic Moves voetbal

22 januari 2024
Terug

Op 19 januari vond voor onze leerlingen de eerste voorronde plaats van Olympic Moves voetbal. Onze school organiseerde het toernooi voor de dames onderbouw en voor de heren bovenbouw.

Meisjes onderbouw

Tegenstander van Het Kwadrant was het Strabrecht College in Geldrop. De twee teams moesten in een wedstrijd van 2x20 minuten uitmaken wie de sterkste zou zijn en dus door mocht naar de volgende voorronde.

Helaas was Het Kwadrant nog niet helemaal wakker en stonden ze na 1 minuut spelen al met 1-0 achter.
Daarna knokten de dames zich terug en gingen meer op de aanval spelen. Dit resulteerde in een grote kans die net niet erin ging. Even later maakte Het Kwadrant gebruik van een misverstand achterin bij Strabrecht College en kon zo 1-1 binnenschieten. Strabrecht College hadden twee handige voetbalsters in hun team en kwamen daarna weer terug op voorsprong, 1-2. Onder leiding van een goed spelende Demi Feijen knokte Het Kwadrant zich weer terug tot 2-2.

De wedstrijd dreigde uit te lopen op penalty’s, waren het niet dat Strabrecht College 3 minuten voor het einde de beslissende 2-3 maakte. Helaas niet door naar de volgende ronde. Wel mooi spel, goede combinaties en een spannende wedstrijd gezien!

Jongens bovenbouw

Vooraf waren de verwachtingen hoog bij de jongens bovenbouw. Na twee interne voorrondes waren alleen de beste voetballers geselecteerd om deel uit te maken van het eliteteam van Het Kwadrant. Hun tegenstanders waren De Maaskei uit Weert en het Grescollege uit Reuver.  Ze speelden een hele competitie, dus elke tegenstander kwamen ze 2 keer tegen.

Bij de allereerste wedstrijd tegen de Maaskei was het krachtverschil ontzettend groot. Heel veel trucjes en met snel samenspel speelde Het Kwadrant de leerlingen van de Maaskei zoek. Uiteindelijk bleef de teller steken op 14-0.

De tweede wedstrijd was een serieuze tegenstander met het Grescollege. Daar moest Het Kwadrant aan wennen en verdedigend waren ze niet bij machte om antwoord te geven op de snelle uitbraken van het Grescollege. Verdedigend had het Grescollege de zaken ook op de orde. Het Kwadrant verloor de wedstrijd met 0-3. Een flinke tegenvaller dus.
Nadat de tweede wedstrijd tegen de Maaskei winnend werd afgesloten (9-1), moest de laatste wedstrijd tegen het Grescollege de beslissing brengen.
Het Kwadrant voetbalde dapper en met veel druk en snelle combinaties had het Grescollege het moeilijk. Echter de broodnodige treffer kwam maar niet. Toen bij een zeldzame uitbraak het Grescollege 0-1 maakte, zakte de motivatie om door te gaan. Het Kwadrant maakte nog wel de 1-1, maar verder kwam het niet.
Al met al hebben de jongens van de bovenbouw de verwachtingen helaas niet kunnen waarmaken.

Volgend jaar in ieder geval is Het Kwadrant weer van de partij!