Opening chill-ruimte 'The Break'

1 maart 2023
Terug

Op woensdag 1 maart opende wethouder Ferrière, tezamen met leerling Caitlin en rector mevrouw Jacobs, officieel The Break; de eerste echte chill-ruimte van Het Kwadrant. Een ruimte waar leerlingen tijdens en na schooltijd kunnen lunchen, een kopje thee drinken, chillen, kaarten of een potje kunnen gamen. The Break is iedere maandag en woensdag geopend van 12:30 tot 16:30 uur en wordt begeleid door jongerenwerkers van Punt Welzijn.

1-1.jpg

 Jongerenwerkers op school zijn een laagdrempelig aanspreekpunt voor leerlingen. Ze kunnen zowel op groepsniveau als op individueel niveau signaleren en begeleiden. Zij kunnen de leerlingen helpen vaardigheden en talenten te ontwikkelen en hen begeleiden naar hulp en/of jongerenwerk en vrijetijdsbesteding buiten de school. De jongerenwerkers kunnen zo de verbindende factor zijn tussen school, thuis en de straat.

2-1.jpg

Wij hopen dat de inzet van jongerenwerkers bij The Break op een positieve manier bij zal dragen aan meer vroegsignalering, een sterkere eigen identiteitsontwikkeling en gedragsbeïnvloeding. Het Kwadrant werkt hiermee aan een veilig en pedagogisch klimaat en het voorkomen van schooluitval.

3.jpg