Presentatie Joseph Oubelkas

16 januari 2024
Terug

Op 16 januari 2024 hebben de leerlingen van Praktijkonderwijs een presentatie gekregen van Joseph Oubelkas, bekend van zijn boek “400 brieven van mijn moeder”.

In 1,5 uur heeft hij de leerlingen meegenomen in zijn levensverhaal. Een verhaal over omgaan met tegenslagen en veranderingen, onterechte gevangenschap, keuzevrijheid, vriendschap, doorzettingsvermogen en de onvoorwaardelijk steun en liefde van een moeder voor haar kind.

IMG-20240116-WA0007.jpg

Op 24-jarige leeftijd werd Joseph onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Hij kreeg 10 jaar celstraf en belandde onschuldig in een gevangenis in Marokko. Onafhankelijk onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken wees uit dat er geen enkel bewijs was. Ondanks de onterechte opsluiting en het harde gevangenisleven besloot Joseph er het beste van te maken. Hij relativeerde, waardeerde het kleine, koesterde wat hij had en zette zijn verdriet, woede en frustratie om in positieve energie. Na 1637 dagen kwam hij vrij: sterker, positiever en veerkrachtiger dan ooit.

De leerlingen hebben muisstil en geïnteresseerd naar zijn verhaal geluisterd. Na afloop was er nog de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het maken van foto’s.
Het was een zeer geslaagde ochtend!

De rode draad van Josephs verhaal:

“Je kunt veel dingen niet beïnvloeden, maar je kunt áltijd je eigen houding kiezen. Met doorzettingsvermogen en de juiste focus kun je bereiken wat jij wilt.”

Passie als kompas!