Project Vrij Zijn

11 oktober 2019
Terug

Ook op onze school is uitgebreid stilgestaan bij het vieren van 75 jaar vrijheid. De leerlingen van leerjaar 2 kregen op 11 oktober eerst een toneelstuk te zien over Vrij Zijn, in de breedste zin van het woord. Vrijheid heeft namelijk in de loop van jaren een andere betekenis gekregen. Deze voorstelling werd uitgevoerd onder leiding van professionals van Cultura Nova. Na de voorstelling gingen ze zelf aan de slag met het onderwerp Vrij Zijn: 

  • Kunst
    De leerling drukt in beeld uit wat hij vindt van Vrij Zijn. Hierdoor worden zo’n 1000 kunstuitdrukkingen gemaakt. Een selectie daarvan krijgt een plaats in een tijdelijke tentoonstelling in het Gouvernement in Maastricht en verhuist later naar een permanente tentoonstelling in Kamp Vogelsang in Duitsland. Wethouder Gabriels was hierbij aanwezig.
  • Debat
    Met elkaar in debat aan de hand van voorbereide stellingen. Een deskundige jury beoordeelde deze debatten. Wethouder Sterk was hierbij aanwezig als jurylid.
  • In gesprek met een ervaringsdeskundige
    Iemand met ervaring met vrij zijn, niet vrij zijn vertelde over die ervaringen en gaat met de groep in gesprek hierover.

Klik HIER voor een sfeerimpressie van deze interessante dag (foto's zijn gemaakt door weertdegekste.nl)

Passie als kompas!