Update eco-atelier

4 juni 2020
Terug

Als eindopdracht van zijn studie installatietechniek ontwerpt Richard, student bij CIVIL Gilde Opleidingen in Roermond (een MBO-opleiding) de electrische installatie van het eco-atelier bij Philips van Horne. Volgens planning wordt de opdracht in de zomer opgeleverd.

De opdracht omvat het regelen en veilig gebruiken van een aantal zonnepanelen, een windturbine, een warmtepomp systeem, infra-rood panelen en geschikte werkplekken voor leerlingen binnen en buiten het eco-atelier.  

In schooljaar 2020-2021 zullen andere studenten van CIVIL de daadwerkelijke installatie aanleggen. De bouw van de inrichting (tafels, rekken, vloer) wordt volgens planning door leerlingen van Het Kwadrant verzorgd.

Aan het einde van het lopende kalenderjaar wordt de eindoplevering van de les-omgeving verwacht. Het eco-atelier is bedoeld om leerlingen/ docenten kennis te laten maken met de energietransitie. Leerlingen kunnen in groepen opdrachten (experimenten) uitvoeren. De onderwijsomgeving moet primair gezocht worden binnen de vakgebieden technologie/ techniek, O&O en natuurkunde. 

De gebruikers kunnen leerlingen van de eigen school zijn maar straks ook leerlingen van andere scholen (referentie Sterk Techniek Onderwijs project). 

Naast de realisatie van het eco-atelier is via de branche-organisatie OTIB een subsidie groot €10.000 toegekend voor lesmateriaal gerelateerd aan de energietransitie en installatietechniek.

Heb je ideeën/ suggesties voor lesopdrachten die passen binnen het eco-atelier informeer dan bij Paul Penders, te bereiken via: p.penders@stichtinglvo.nl

Passie als kompas!