Vapen

27 maart 2023
Terug

De e-sigaret of elektronische sigaret is een elektronisch toestel dat roken simuleert. Dit wordt ook wel een vape genoemd. 

We constateren dat leerlingen deze vape op onze school gebruiken. Aangezien wij een rookvrije school zijn, is dit uiteraard verboden. 

Wat is “vapen”?

Vapen is het roken van een elektrische sigaret waar geen tabak in zit, maar waar wel nicotine in kan zitten. Het is een variant van roken. Er wordt een smaakje toegevoegd in de vorm van een vloeistof. Helaas wordt het vapen op sociale media vaak gepromoot, waardoor het als sexy en cool wordt gezien. Behalve dat het vapen onder de 18 jaar wettelijk verboden is, is het ook nog eens schadelijk als er nicotine in een vape zit. Vooral op jonge leeftijd is het niet verstandig om te vapen. Het kan je hersenen aantasten. Je kunt hartkloppingen krijgen. Andere bijwerkingen zijn hoofdpijn, buikpijn en misselijkheid. Experts maken zich bovendien ernstige zorgen om de mate van verslaving. Bekijk hiertoe het volgende filmpje

Wij vinden het dan ook een zorgwekkende constatering dat er steeds meer leerlingen zijn die ‘’vapen’’. Zien we een leerling vapen, dan volgt een lesverwijdering. Ouders worden telefonisch op de hoogte gebracht en er volgt een sanctie voor de leerling. 

Passie als kompas!