Woordenschat-wedstrijd onderbouw

3 april 2024
Terug

Op woensdag 3 april stond voor de onderbouw een woordenschatwedstrijd op het programma tijdens de reflectieweek. Fanatiek streden de klassen tegen elkaar. De woorden kwamen uit de woordenschat van alle vakken, van het eigen leerjaar.

Er werd gespeeld in vier rondes. Natuurlijk bleven de telefoons uit het zicht en moest iedereen het met de eigen woordenschat doen. Steeds fanatieker werd samen over de antwoorden overlegd. Omdat de woorden echt uit alle vakken kwamen, leerden ook de docenten nog wat vakwoorden bij, uit andere vakken dan hun eigen vak.

Op de laatste vraag: ‘Waar gaan jullie op 26 april met de klas naar toe?’, werd vooral hoopvol ‘Toverland’ ingevuld. Groot gejuich steeg in de aula op, toen dit het juiste antwoord bleek te zijn .

Voor zowel leerjaar 1 als leerjaar 2 is er voor de klas met de meeste goede antwoorden een cadeaubon te winnen, om met de hele klas naar ijssalon Bacio te gaan. De jury gaat alle antwoorden nakijken en de uitslag in de klassen bekend maken. De prijswinnende klas zal met de coach naar Bacio gaan. Hoe tof!

Passie als kompas!