Nieuws

Presentatiedag Blankers Schoon

5 april 2022
Terug

Onlangs werden leerlingen die het praktijkvak zorg en dienstverlening volgen op het praktijkonderwijs getrakteerd op een presentatiemiddag verzorgd door Blankers Schoon.

Het doel van de dag betrof enerzijds het bekender maken van een vaak onderbelicht en minder bekend deel van de mooie schoonmaakbranche, te weten de specialistische reiniging. Anderzijds zou het mooi zijn als leerlingen door deze dag geïnteresseerd raken in het werken in de schoonmaakbranche en wellicht zelfs via een bijbaantje het vak in rollen. Want zoals operationeel manager Erik Ruiters en voorman glaswas Edwin Geelen aangeven is de schoonmaakbranche in het algemeen maar ook Blankers Schoon zelf altijd op zoek naar gemotiveerd personeel.

De volgende demo`s werden op onze school gegeven:

  • Een hoogwerker die het mogelijk maakt om de gevels van bedrijven, tot wel 28 meter hoog, te reinigen.
  • Ook mochten onze leerlingen de hogedrukreiniger uitproberen die met warm of koud water tot een druk van zo`n 350 – 500 bar. Dit voelt toch net iets anders aan dan een huis-, tuin- en keukenmodel!
  • Ze konden met een telescoopsteel met waterdoorvoer (osmosewater) de ramen schoonmaken.
  • En onze leerlingen mochten binnen de vloer reinigen met een heuse schrob-/zuigmachine.

Kort samengevat een mooie leuke en leerzame middag waarin de beeldvorming voor wat betreft het schoonmaakvak toch weer iets is bijgeschaafd, want veel leerlingen hadden voor deze dag geen weet van de specialistische reiniging.

`Bwooaah, ik zou eigenlijk wel in dit soort schoonmaak willen werken. Best vet en je verdient ook nog eens bijna twee keer zoveel als in de supermarkt!`

Bekijk HIER een korte sfeerimpressie van deze leerzame dag.

We danken Blankers Schoon voor hun bezoek aan onze school!

Passie als kompas!