Sponsoring twee auto's

22 februari 2024
Terug

Voor het keuzedeel 'autotechniek' heeft onze school twee auto's gekregen via sponsors. We zijn Carteam Totaal Auto en autobedrijf 't Inne zeer dankbaar voor deze royale gift.

Afbeelding1.jpg

Om het keuzedeel 'autotechniek' goed te kunnen volgen en om in de praktijk ervaring op te doen is het nodig om echt aan auto’s te kunnen sleutelen. In het technieklokaal is wel een brug en gereedschap aanwezig om aan auto’s te sleutelen, maar wij misten nog de auto’s om praktijkervaring op te doen.

Zowel de school als de bedrijven hopen er profijt van te hebben; op school kunnen de leerlingen voortaan sleutelen aan echte auto’s en de bedrijven hopen dat de leerlingen op deze manier enthousiast gemaakt worden voor het vak van automonteur.  De autobedrijven maken zich namelijk ernstig zorgen over het aantal goed opgeleide automonteurs. Ook in de toekomst zullen monteurs altijd nodig blijven.

Afbeelding3.jpg
De officiële sleuteloverdracht van de sponsor aan onze techniekdocent de heer Aben 

De leerlingen vinden het supertof om aan de echte auto’s te mogen sleutelen. Er wordt gestart met de basis van autotechniek: banden eraf en erop zetten en het balanceren van de banden. In de bovenbouw steken we hier dieper op in, zoals uitlaat, remmen vervangen en het uitlezen van de auto.

Passie als kompas!