Van stagiaire naar werknemer

26 november 2019
Terug

Een succesverhaal van een PRO-leerling: 'van stagiaire naar werknemer: een bijbaantje op mijn stageplek'. Lees hieronder zijn verhaal:

Ik liep vorig jaar voor het eerst stage bij Huize te Gaste. Een dag opvang voor ouderen. Daar had ik het erg naar mijn zin. Na een half jaar liep mijn stage helaas ten einde.  

Op mijn laatste stage dag vroeg Rita (de eigenaresse) of ik er 3 dagen in de week wilde gaan werken. Dat vond ik natuurlijk super leuk. Dus heb ik toen ook meteen ja gezegd! Ik heb daar een half jaar met plezier 3 dagen in de week gewerkt.  

Nu loop ik  er weer stage, dus nu werk ik wat minder, omdat het anders niet haalbaar is. Ik werk er nu nog 2 dagen in de week, op donderdagavond en op zaterdag. Op donderdag poets ik daar en zorg ik  voor het eten van een mevrouw. Een eitje bakken bijvoorbeeld.   Op zaterdag poets ik ook en zorg ik ook voor het eten  voor 3 bewoners. Ik kook dan samen met de 3 bewoners Ik vind het ook  leuk om te doen.  

In de vakanties spring ik ook vaak bij. Dan vraagt Rita of ik bij de dagopvang kan inspringen, want dan zijn er veel gasten. Dat vind ik ook leuk om te doen.

Jessie Hort

Een mooi verhaal: Passie als kompas, leren in de praktijk!