Kennismaken met Het Kwadrant

Zit jij in groep 7 of 8? Dan maak je dit jaar of volgend jaar een vervolgopleiding. Belangrijk in die keuze zijn het advies dat je van je huidige school krijgt en de uitslag van de Citotoets. Krijg je het advies Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (vmbo), dan is de kans groot, dat je naar Het Kwadrant komt: een fijne, veilige en niet al te grote school. Waar de docenten, coaches en begeleiders aandacht voor je hebben. Waar je naast Nederlands, wiskunde en dergelijke vakken ook heel andere dingen leert én regelmatig buiten de school een kijkje gaat nemen. Bij instellingen en bedrijven. Allemaal machtig interessant! 

Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!Kennismakingsactiviteiten

Vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19 en de geldende RIVM-richtlijnen bekijken wij op dit moment hoe wij onze voorlichtingsactiviteiten dit schooljaar veilig kunnen laten verlopen. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.

 

Open Huis

In eerdere communicatie over de voorlichtingsactiviteiten hebben we aangegeven dat we in week 45 (maandag 2 t/m donderdag 5 november 2020) een Open Huis organiseren op alle scholen van LVO Weert. Om de veiligheid van leerlingen, ouders en personeel in acht te nemen hebben wij echter besloten het Open Huis in november geen doorgang te laten vinden.

Benieuwd naar Het Kwadrant? Onze promotiefilms geven je een goed beeld van onze school:

Tevens is onze nieuwe folder 2020-2021 hier in te zien:

Folder Het Kwadrant


Meet & Greet: kom jij online kennismaken?

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Op de scholen van LVO Weert ben jij van harte welkom!

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.

Online voorlichting

Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuw? Bekijk hier de uitzending:

 
Nog vragen?

Heb je de uitzending gezien en toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via het centrale nummer van de school: 0495 - 513 666 of via e-mail info@hetkwadrant.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw vraag bij de juiste persoon terecht komt.


Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.Meeloopmiddagen

Op woensdag 24 februari en woensdag 3 maart 2021 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.Aanmeldavonden

Op maandag 8 maart en dinsdag 9 maart 2021 kom je met je ouder(s)/verzorger(s) naar Het Kwadrant om je aan te melden voor het komende schooljaar. Aanmelden kan tussen 19.00 en 21.00 uur. Onze docenten helpen jullie graag met het invullen van het aanmeldings- en toestemmingsformulier.Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 7 juni kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakinsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 


Mocht je meer informatie willen, dan ben je, samen met je ouders, altijd welkom op onze school. Maak hiervoor een afspraak voor meer uitleg T. (0495) 513 666.