Kennismaken met Het Kwadrant

Zit jij in groep 7 of 8? Dan maak je dit jaar of volgend jaar de keuze voor een vervolgopleiding. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Belangrijk in jouw keuze is het advies dat je van je huidige school krijgt en de uitslag van de Citotoets. Krijg je het advies Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (vmbo), dan is de kans groot, dat je naar Het Kwadrant komt: een fijne, veilige en niet al te grote school. Waar de docenten, coaches en begeleiders aandacht voor je hebben. Waar je naast Nederlands, wiskunde en dergelijke vakken ook heel andere dingen leert én regelmatig buiten de school een kijkje gaat nemen. Bij instellingen en bedrijven. Allemaal machtig interessant! 

Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. We hopen je gauw te ontmoeten!

Flyer groep 7      Flyer groep 8


Voorlichtingsactiviteiten

Bekijk HIER alle voorlichtingsactiviteiten voor schooljaar 2023-2024.


Open Huis

Op donderdag 20 oktober 2022 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op Het Kwadrant en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er was veel aandacht voor het VMBO, het Praktijkonderwijs, de vakmanschapsroute en speerpunten zoals de Topsport Talentschool.

Heb je ons Open Huis gemist en ben je toch benieuwd naar Het Kwadrant? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis hier in te zien. Zit je in groep 8? Dan ben je van harte uitgenodigd voor onze voorlichtingsavond met proeflessen op donderdag 19 januari 2023. 


Voorlichtingsavond en proeflessen groep 8

Op donderdag 19 januari 2023 organiseerde Het Kwadrant een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond werd uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen konden tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Bekijk HIER meer informatie over deze avond.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we het afgelopen schooljaar een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:
 


Nog vragen?
Alle vragen die we tijdens de avond kregen, hebben we samen met de antwoorden op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Jullie kunnen daarin de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen:

Heb je toch nog een vraag die niet beantwoord is? Neem dan contact met ons op via het centrale nummer van de school: 0495 - 513 666 of via e-mail info@hetkwadrant.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw vraag bij de juiste persoon terecht komt. 


Meeloopmiddagen

Op woensdag 8 en woensdag 15 februari 2023 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Lees hier meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddagen op Het Kwadrant en schrijf je in!


Ontdekkingstocht groep 7

Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we op 31 mei 2023 onze deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier wat we gaan doen en hoe je je aan kunt melden. 

 

Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 5 juni 2023 kennis met hun coach en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.

Mocht je meer informatie willen, dan ben je, samen met je ouders, altijd welkom op onze school. Maak hiervoor een afspraak voor meer uitleg T. (0495) 513 666.