Aanmelden als nieuwe leerling

In de komende maanden zullen jullie een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Hebben jullie al een keuze gemaakt? Op Het Kwadrant ben je van harte welkom!

Aanmeldprocedure/toelatingsbeleid

Op Het Kwadrant in Weert kunnen leerlingen terecht voor Praktijkonderwijs, Basis en Kader beroepsgericht onderwijs. Aanmelden op Het Kwadrant kan met een PRO-, Basis- of Kader-advies. Het advies van de basisschool is hierbij bindend.

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, wordt in een vroeg stadium bekeken of de school deze ondersteuning kan bieden. Het Kwadrant volgt hier de route’s van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs (SWV VO) Weert, Nederweert en Cranendonck 3103. Welke ondersteuning we kunnen bieden, staat omschreven in ons schoolondersteuningsprofiel.

Leerlingen die zich vanuit het buitenland aanmelden, dienen een instroomonderzoek te laten afnemen bij Profiel ASL. Een instroomonderzoek is bedoeld voor leerlingen die momenteel in het buitenland naar school gaan, maar willen instromen in het Nederlands onderwijs. Het vindt plaats om te bepalen in welk niveau en leerjaar de leerling het beste lijkt te kunnen instromen. Het niveau dat voortkomt uit dit onderzoek wordt door de school overgenomen.

Mochten wij als school de ondersteuningsbehoefte die een leerling nodig heeft niet kunnen bieden, dan kunnen wij een leerling niet plaatsen. De ouders/verzorgers krijgen hiervan schriftelijk bericht. In gezamenlijkheid zullen we dan op zoek gaan naar een meer passende school. Ouders/verzorgers hebben de mogelijkheid om binnen zes weken bij het college van bestuur bezwaar te maken tegen deze uitspraak.


Aanmelden vmbo

 Iedere leerling is op onze school welkom; wij hanteren geen maximum aan het aantal aanmeldingen. Lees hieronder hoe je je aan kunt melden voor onze school.


Digitaal aanmelden
Digitaal aanmelden kan via het online aanmeldformulier van maandag 25 maart (09.00 uur) tot en met vrijdag 29 maart (23.59 uur) 2024.

Tijdens de aanmelding kun je aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Indien mogelijk, proberen wij hier rekening mee te houden.


Inschrijven op locatie
Je kunt je gewoon thuis aanmelden. Heb je echter hulp nodig bij het digitaal inschrijven of heb je inhoudelijke vragen over de aanmelding? Dan ben je, samen met je ouders/verzorgers van harte welkom om je op onze school aan te komen melden. Een team van medewerkers staat op maandag 25 en dinsdag 26 maart van 19:00 tot 21:00 uur voor jullie klaar om de aanmelding in orde te maken. 

Benodigde documenten voor de aanmelding:

  • Adviesformulier van de basisschool.
  • Burger Service Nummer van de leerling.

Leerlingen die zich in willen schrijven en die geen Burger Service Nummer hebben, zoals leerlingen uit België, worden sowieso op locatie verwacht. Voor online aanmelding is namelijk een BSN-nummer noodzakelijk.

Inschrijftermijn voorbij?
Is de inschrijftermijn voorbij maar wil je je alsnog op Het Kwadrant aanmelden? Dan ben je uiteraard altijd van harte welkom. Neem hiervoor contact op met mevrouw Janssen (carola.janssen@stichtinglvo.nl).

 

Aanmelden Praktijkonderwijs

Leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs op Het Kwadrant kunnen daar nu al een afspraak voor maken bij mevrouw Geelen via nicole.geelen@stichtinglvo.nl. Met deze leerlingen en hun ouders/verzorgers wordt een individuele afspraak gemaakt op één van beide dagen. Tijd in overleg.


En daarna….de kennismaking!

Kennismakingsavond VMBO basis en kader beroepsgerichte leerweg
De kennismakingsavond staat gepland op maandag 3 juni 2024. Noteer deze datum dus alvast in jullie agenda. Verdere informatie met betrekking tot het nieuwe schooljaar ontvang je t.z.t.

Kennismakingsochtend Praktijkonderwijs
Er wordt contact opgenomen voor een verdere kennismaking en rondleiding op onze school.


Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over het aanmelden, neem dan contact op via ons algemene telefoonnummer via (0495) 513 666 of via de mail: info@hetkwadrant.nl

Passie als kompas!